Digitointipalvelut

Sopimukset Hakemukset Lomakkeet

Monikanavainen asiakirjojen vastaanottaminen ja digitointi

Digitointipalvelumme kattaa koko prosessin: asiakirjojen vastaanoton, muuntamisen sähköisiksi sekä arkistoinnin.  Huolehdimme esimerkiksi pankki- ja vakuutusalan asiakirjoista ja palvelemme sekä julkista että yksityistä sektoria. Yleisimpiä digitoitavia asiakirjoja ovat erilaiset sopimukset, hakemukset, lomakkeet ja tutkimusvastaukset.

Teemme manuaalisesta asiakirjojen hallinnasta automaattista ja sähköistä. Näin järjestelmissä olevan datan laatu paranee ja asiakirjat ovat aina helposti saatavilla ja käytettävissä. Voimme luvata, että asiakirjojen käsittely nopeutuu ja koko prosessi tehostuu huomattavasti.

Paperisten dokumenttien vastaanottaminen ja digitointi

Digitointipalvelumme muuntaa paperilla saapuvan tiedon sähköiseksi ja ohjaa sen digitaaliseen prosessiin.

Voit ohjata kaiken paperipostin meille. Skannaamme paperit ja tallennamme dokumenttien sisältämät tiedot ja siirrämme ne tarvittaviin järjestelmiinne sähköisessä muodossa. Näin saat myös paperilla saapuvan tiedon helposti mukaan automaattiseen prosessiin.

Samalla kun sähköistät prosessejasi, dokumenttien digitointi on edelleen välttämätöntä, koska osa asiakkaistasi tulee jatkamaan paperikanavan käyttöä myös tulevaisuudessa. 

Sähköpostitse saapuvien dokumenttien vastaanotto 

Digitointipalvelumme muuntaa sähköpostitse saapuvan tiedon ja ohjaa sen digitaaliseen prosessiin.

Voit ohjata sähköpostitse saapuvan tiedon meille. Me muunnamme tiedon sellaiseen muotoon, että voit hyödyntää sitä mahdollisimman tehokkaasti prosessin jatkovaiheissa. Voimme poimia tiedot sekä itse sähköpostin tekstistä, että liitteistä.

Sähköpostit voidaan myös siirtää sähköiseen arkistoon liitteineen, jolloin kaikki tieto on helposti löydettävissä. 

 

Web-lomakkeilla saapuvien dokumenttien vastaanotto 

Digitointipalvelumme luo sähköiset lomakkeet, joilla tiedot saadaan digitaaliseen prosessiin nopeasti ja laadukkaasti. 

Voimme luoda web-lomakkeita esim. olemassa olevista PDF-lomakkeista. Näin asiakkaat voivat täyttää tiedot verkossa helposti. Lomakkeista voi tehdä myös dynaamisia, jolloin asiakkaan täyttämät tiedot ohjaavat lisätietojen tarvetta. Lisäksi asiakkaat voivat allekirjoittaa lomakkeet sähköisesti. Kaikki tiedot voidaan siirtää sähköiseen arkistoon.  

Tämän palvelun avulla prosessi voidaan saada kokonaan automaattiseksi ja kustannustehokkaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme!