CASE CAREA

Potilaskutsujen käsittely sähköiseksi

Potilaskutsujen käsittely sähköiseksi – lisää aikaa hoitotyöhön

Carean eli Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymän erikoissairaanhoidon poliklinikoille tehdään 100 000 potilaskäyntiä vuodessa.

Se tarkoittaa vastaavaa määrää ajanvarauksia ja potilaskutsuja. Paperisten kutsukirjeiden lähettäminen liitteineen on työ­ lästä ja vie poliklinikoiden työntekijöiden aikaa ydintehtäviltä. Halusimme vähentää manuaalista kirjeiden käsittelytyötä ja tehostaa omaa prosessiamme”, Carean johtajaylihoitaja Arja Narinen kertoo

”Printer Driver vähensi merkittävästi potilaskutsujen käsittelemiseen kuluvaa aikaa. Poliklinikoiden työntekijät ovat olleet ratkaisuun hyvin tyytyväisiä.” johtajaylihoitaja Arja Narinen, Carea 

Carea päätti sähköistää potilaskutsujen lähettämisen Postin iPost Printer Driver -palvelun avulla. Potilaskutsut lähtevät nyt poliklinikoilta suoraan automatisoituun iPost-tuotantoprosessiin, jossa kirjeet tulostetaan, kuoritetaan ja postitetaan. Kutsuissa tarvittavat liitteet, kuten ohjeet sairaalaan saapumisesta tai tutkimuksiin valmistautumisesta poimitaan kutsuihin mukaan tietojärjestelmästä.

Aineiston lähettäminen käsiteltäväksi onnistuu Printer Driverin avulla omilta työasemilta yhtä helposti kuin sen tulostaminen omalle tulostimelle, yhtä painiketta klikkaamalla.

Vaivattomasti avaimet käteen

Carean tietohallintojohtaja Matti Ahola kertoo, että Printer Driver -ratkaisun käyttöönotto oli vaivaton. Posti oli Carealle ennestään tuttu kumppani, sillä kuntayhtymä on käyttänyt iPost-palvelua usean vuoden ajan. ”Posti pystyi yhdistämään ratkaisunsa osaksi nykyistä järjestelmäympäristöämme niin, että kaikki sujui meidän näkökulmastamme helposti avaimet käteen -periaatteella. Käyttöönottoprojekti oli selkeä ja eteni suunnitellusti, eikä työllistänyt meidän organisaatiotamme turhaan.” Ahola sanoo.

 

Haaste: Erikoissairaanhoidon potilaskutsujen lähettäminen vaati manuaalista käsittelytyötä ja vei poliklinikoiden työntekijöiden aikaa ja resursseja ydintehtäviltä.

Ratkaisu ja hyödyt: Poliklinikoilla otettiin käyttöön toimistotulostuksen automatisointipalvelu iPost Printer Driver. Potilaskutsut ja niissä tarvittavat liitteet lähetetään sähköisesti suoraan työasemilta tulostettaviksi, kuoritettaviksi ja postitettaviksi. Ratkaisu säästää työaikaa ja yhdenmukaistaa potilasviestintää.


carea-logoCarea on Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalveluiden kuntayhtymä, joka järjestää erikoissairaanhoidon ja kehitysvammaisten erityishuollon palvelut alueensa väestölle. Carean jäsenkunnat ovat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti. Kuntayhtymä palvelee yhteensä 172 000 kansalaista. Carean palvelut tuotetaan Kymenlaakson keskussairaalassa, Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalassa ja sosiaalipalvelujen yksiköissä. Careassa työskentelee 2 000 eri alan ammattilaista Kotkassa ja Kouvolassa.

Kysy lisää

Ota yhteyttä

Lataa referenssi

 

 tutustu-printer-driveriin